Broccoli met kipfilet uit de wok

Broccoli met kipfilet is echt zo'n klassieker bij ons thuis. Als ik even weinig inspiratie heb dan maak ik vaak dit soort gerechten. Super lekker en heel makkelijk om te maken
Broccoli met kipfilet is echt zo'n klassieker bij ons thuis. Als ik even weinig inspiratie heb dan maak ik vaak dit soort gerechten. Super lekker en heel makkelijk om te maken

Zoek je een makkelijk recept om broccoli met kipfilet uit de wok te maken? Dan moet je zeker een keer dit makkelijke recept proberen! Lekker en eenvoudig koken, dat waar het op deze site om gaat (en het gaat dus niet om zoveel mogelijk superfoods in één maaltijd te proppen, hoewel broccoli wel super gezond is. Broccoli zit vol met vitamines zoals vitamine C, vitamine K, vitamine A, foliumzuur, mangaan, vitamine B6 en vitamine B2)

Je kunt broccoli roerbakken op heel veel verschillende manieren. Deze keer maken we een wokschotel met kipfilet, broccoli, winterpeen en champignons. Je kunt dit gerecht eten zonder rijst of woknoodles maar als je perse toch wat extra vulling wil: gewoon een extra portie rijst erbij serveren.

Dit recept is goed voor 2 personen

Ingrediënten voor broccoli met kipfilet uit de wok

  • 250 gram broccoli in roosjes
  • Half bakje champignons
  • 1 teentje knoflook
  • Halve winterpeen
  • 2 kipfilets
  • Eventueel je favoriete kipkruiden (wel erg lekker moet ik zeggen)
  • 2 eetlepels zoete chilisaus
  • Een flinke scheut ketjap manis (hoeveelheid naar smaak)
  • Versgemalen peper en zout naar smaak
  • Eventueel rijst of noodles maar is zeker niet noodzakelijk
  • Scheutje wokolie
Broccoli is in Nederland het gehele jaar goed verkrijgbaar
Broccoli is in Nederland het gehele jaar goed verkrijgbaar

Hoe maak je broccoli met kipfilet klaar in de wok?

  • Snij de kipfilet in dunne reepjes en wrijf de kipfilet in met je favoriete kipkruiden
  • Kook de broccoliroosjes beetgaar in een pannetje met water
  • Snij de winterpeen eerst in de lengte doormidden en daarna in plakjes
  • Snij de champignons ook in plakjes
  • Schep de broccoli uit de pan en laat daarna even goed uitlekken
  • Zet de wok op het vuur met een beetje wokolie
  • Doe de knoflook (geperst natuurlijk) in de wok en bak de reepjes kipfilet met kipkruiden gaar en bruin
  • Dan de wortel toevoegen en even later ook de gesneden champignons in de wok doen
  • Voeg dan de ketjap manis en de chilisaus toe
  • Dit ga je ongeveer 8 a 9 minuten roerbakken
  • Als laatste doe je de broccoli erbij en warm nog even goed door
  • Even proeven en dan eventueel nog wat peper en zout toevoegen

Als je nóg meer groente wil eten: doe er een lekkere rode ui bij!

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*