Broccoli wokken met zalm en ketjap

broocoli wokken met zalm: heerlijk simpel recept, maar ook nog eens heel erg lekker
broocoli wokken met zalm: heerlijk simpel recept, maar ook nog eens heel erg lekker

Broccoli wokken is heel erg makkelijk en snel. Zeker met zalm is het een heerlijk maaltje. Dit is een heerlijk eenvoudig recept om snel een gezonde maaltijd te maken met volop verse groente.

Je kunt de broccoli het beste wel heel even kort voorkoken in water. Daarna kan het, hup, in de wok en roerbakken maar! De zalm: ik gebruik in dit geval meestal zalm uit de diepvries. Dat is lekker makkelijk en zeker goed voor het budget.

Het gezond om regelmatig vis te eten maar ik moet wel eerlijk bekennen dat het er bij niet zo vaak van komt. Ik ben dus druk bezig om wat lekkere recepten te verzamelen met vis, en een voorwaarde is dat het wel lekker makkelijk moet zijn. Dit recept voldoet volledig aan die eis: makkelijker gaat het niet worden denk ik.

Dit recept is goed voor 2 personen

Ingrediënten voor broccoli wokken met zalm en ketjap

  • 200 gram zalmfilets uit de diepvries
  • 300 gram broccoli
  • Klein teentje knoflook
  • Olie om mee te wokken
  • 2 a 3 eetlepels ketjap manis
  • Rijst of mie voor 2 personen
  • Snufje zout
gewoon zalm met ketjap is ook al heel erg lekker. Maak er een compleet gerecht van met broccoli uit de wok
gewoon zalm met ketjap is ook al heel erg lekker. Maak er een compleet gerecht van met broccoli uit de wok

Hoe maak je makkelijk en snel broccoli met zalm uit de wok klaar?

  • Laat de zalm ontdooien en snij daarna de zalm in blokjes
  • Snij de broccoli in roosjes
  • Zet de rijst vast op, kijk op de verpakking hoe je dat moet doen (elke soort werkt weer anders)
  • De broccoli kort (ongeveer 4 minuten) koken in water met een snufje zout
  • Giet daarna de broccoli af en laat even uitlekken in een vergiet
  • Zet de wok met wat olie op het vuur en fruit de geperste knoflook (niet te lang, knoflook die verbrand is echt heel vies en bitter)
  • Doe nu de blokjes zalm in de wok en roerbak de zalm ongeveer 3 minuten
  • Nu kan je er de ketjap en de broccoli bij doen
  • Blijf nog een minuut of 3 lekker alles wokken (omscheppen)
  • Serveer de broccoli met zalm en ketjap met een beetje rijst of mie

Natuurlijk kan je er wat kroepoek bij doen, of bijvoorbeeld wat lekkere gehakte noten

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*