Hete biefstukreepjes met broccoli uit de wok zonder moeilijke specerijen

Lekker en eenvoudig recept voor biefstukreepjes met broccoli uit de wok
Lekker en eenvoudig recept voor biefstukreepjes met broccoli uit de wok

Vorige week heb ik een lekker wokrecept gemaakt met biefstukreepjes en broccoli. De biefstuk was in de aanbieding dus die ik natuurlijk weer eens niet laten liggen. Het is ook zo lekker!

Ik heb zelf een soort marinade gemaakt om de biefstuk een beetje “op-te-spicen” Heel simpel met wat ketjap, sambal en een teentje knoflook. Echt…. Een kind kan de was doen. In veel recepten moet je ik weet niet hoeveel specerijen in huis hebben maar als ik laat uit mijn werk kom wil ik eigenlijk lekker makkelijk en snel koken.

Dit is een recept voor 2 personen met gewokte broccoli

Wat heb je nodig voor biefstukreepjes met broccoli uit de wok?

  • 200 gram biefstuk
  • 3 eetlepels ketjap manis (sojasaus)
  • 1 theelepel sambal badjak (sambal oelek kan ook maar dan iets minder gebruiken)
  • 1 teentje knoflook
  • 1 stronkje broccoli
  • Flinke hand taugé
  • Witte rijst/noodles/bami/mihoen voor 2 personen
  • Beetje olie om mee te wokken
Serveer dit gerecht met witte rijst (of met woknoodles)
Serveer dit gerecht met witte rijst (of met woknoodles)

Zo maak je heel snel lekkere broccoli met biefstuk uit de wok

  • Kook de rijst volgens de verpakking gaar
  • Snij de biefstuk in smalle reepjes
  • Doe de ketjap, sambal en de knoflook in een kom en roer goed door elkaar
  • Doe de reepjes biefstuk ook in deze kom en schep alles goed door en laat even 15 minuten staan zodat de smaak lekker in het vlees kan intrekken
  • Snij de broccoli in roosjes
  • In ruim kokend water de broccoliroosjes 3 minuten koken
  • Schep de broccoli uit de pan en laat uitlekken
  • Zet een wok op het vuur met een beetje olie
  • Doe de biefstukreepjes in de wok en bak de reepjes in ongeveer 3 minuten
  • Dan de broccoliroosjes en de taugé toevoegen en eventueel overgebleven marinade ook lekker erbij doen
  • Nog 2 a 3 minuten wokken en dan ben je zowat al weer klaar!
  • Rijst opscheppen, de biefstukreepjes met gewokte broccoli verdelen en smikkelen maar!

Super eenvoudig om te maken zonder dat je een half kastje met specerijen nodig hebt. Beetje verse gember is altijd lekker maar dat hoeft beslist niet hoor, zo is deze wokschotel ook al heerlijk.

Tip: als je meer “saus” wil dan kan je ook een scheutje dikke ketjap toevoegen (gewoon bij de appie te koop in een flesje en die is ook erg lekker om er op het laatst nog even bij te doen)

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*