Pittige roerbakschotel met broccoli, kip en champignons en ketjap

Broccoli wokken is echt heel erg eenvoudig
Broccoli wokken is echt heel erg eenvoudig

Dat koken helemaal niet moeilijk hoeft te zijn merk je al snel op deze website. Allemaal makkelijke gerechten voor broccoli wokken of roerbakken. Deze roerbakschotel met broccoli, kip en champignons is heel erg makkelijk klaar te maken.

Ik serveer er soms rijst bij maar op zich is dat helemaal niet nodig. Net waar je zin in hebt! Gewoon een dagje met alleen verse geroerbakte groente en vlees is een gezonde keuze.

Onderstaand recept is goed voor 2 personen

Wat heb je nodig voor deze lekkere roerbakschotel met broccoli, kip champignons en ketjap?

  • 250 gram broccoli in kleine roosjes
  • Half (klein) bakje champignons
  • 1 teentje knoflook (geperst)
  • 200 gram kipfilet
  • Flinke scheut ketjap manis
  • 2 eetlepels zoete chilisaus
  • Versgemalen peper en zout
  • Omdat het zo lekker is: handje cashewnoten
  • Beetje wokolie
Altijd lekker bij gewokte broccoli: een handje cashewnootjes
Altijd lekker bij gewokte broccoli: een handje cashewnootjes

Hoe maak ik een heerlijke roerbakschotel met broccoli klaar?

  • Snij de broccoli in kleine roosjes
  • Snij de kipfilet in smalle reepjes
  • De champignons schoonmaken met een borsteltje en daarna in plakjes snijden
  • Ik kook de broccoliroosjes even heel kort (2 a 3 minuten) in kokend water
  • Haal de roosjes uit het water
  • Zet een wok op het vuur met een beetje olie
  • Roerbak de reepjes kipfilet een paar minuten tot ze gaar zijn (en een beetje bruin)
  • De laatste minuut de knoflook toevoegen
  • Dan de champignons toevoegen en die wok je gewoon mee met de kip
  • Als laatste doe je ook de broccoli in de wok
  • Nu ga je ketjap en de chilisaus erbij doen
  • Blijf goed omscheppen tot broccoli lekker beetgaar is
  • Als allerlaatste doe ik er nog wat cashewnootjes bij

Serveer dit roerbak gerecht met kip en broccoli eventueel met rijst, of roerbak mie

Ook erg lekker: roerbak een uitje mee met de kipfiletreepjes. Een lepeltje van die knapperige gebakken uitjes is ook lekker en leuk als garnering.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*