Roerbak broccoli met runderreepjes en sojasaus

Dit recept voor runderreepjes met broccoli uit de wok klinkt simpel, en dat is het ook
Dit recept voor runderreepjes met broccoli uit de wok klinkt simpel, en dat is het ook

Ik maak het mezelf in de keuken graag gemakkelijk: even snel broccoli roerbakken met lekkere runderreepjes en dan met wat rijst erbij. Klinkt heel simpel en dat is het ook. Dit is een heel fijn recept voor drukke-door-de-weekse-dagen. Lekker ongecompliceerd eten en toch gewoon met verse groente.

De supermarkt helpt in dit geval ook mee. Mijn super heeft erg lekkere gekruide runderreepjes. Dat scheelt me weer snijden en marineren. Zo ben je echt lekker snel klaar met koken maar er is ook wat voor te zeggen om zelf even het vlees te snijden en zelf een lekkere marinade te kiezen. Dat scheelt wel wat geld en je kunt de smaak helemaal zelf bepalen.

Goed aan de slag…

Dit recept is goed voor 2 personen

Ingrediënten voor roerbak broccoli met runderreepjes en sojasaus

  • 250 gram gekruide runderreepjes
  • Scheutje wokolie
  • 1 stronk broccoli
  • 1 teentje knoflook
  • 2 a 3 cm verse gember (fijn gehakt)
  • 2 eetlepels zoete chilisaus (of een beetje rode peper voor wat extra pit)
  • 2 stengels lente-uitjes
  • 5 eetlepels dikke sojasaus (dikke ketjap tegenwoordig bij de grotere supermarkten gewoon te koop in een handig flesje)
  • 1 kleine rode ui
  • Witte rijst voor 2 personen
in plaats van rode ui kun je ook sjalotjes gebruiken, die zijn iets scherper van smaak
in plaats van rode ui kun je ook sjalotjes gebruiken, die zijn iets scherper van smaak

Hoe maak je de lekkerste runderreepjes met roerbak broccoli klaar?

  • Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking
  • Snij de broccoli in roosjes en kook ze kort (3 a 4 minuten) in een pan met water
  • Maak de rode ui schoon en snij fijn
  • De lente-ui schuin in ringetjes snijden
  • Zet de wok op het vuur met wat olie en roerbak het vlees tot het mals en gaar is (runderreepjes hebben niet veel tijd nodig!)
  • Dan de knoflook en de ui toevoegen, samen met de gember, de chilisaus (voor een klein beetje extra pit) en de sojasaus
  • Dan de lente-ui en de broccoliroosjes toevoegen en alles goed door elkaar scheppen
  • Serveer de runderreepjes met roerbak broccoli met de witte rijst

In plaats van witte rijst kun je ook zilvervliesrijst gebruiken, daar zitten meer voedingsstoffen in en dat is dus de gezondere keuze.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*