Roergebakken broccoli met spekjes en woknoodles

roergebakken broccoli met spekjes: heel makkelijk en lekker snel klaar
roergebakken broccoli met spekjes: heel makkelijk en lekker snel klaar

Als ik snel en redelijk gezond wil eten kies ik vaak voor roergebakken broccoli. Dit is zo’n heerlijk basis-recept die ik erg vaak gebruik als ik snel aan tafel wil kunnen.

Spekjes en broccoli is een lekkere combinatie. Uitgebakken spekjes hebben een vrij sterke smaak waardoor je eigenlijk maar heel weinig spekjes nodig hebt om je gerecht die lekkere zoute rokerige smaak te geven. Spekjes heb ik eigenlijk standaard in de koelkast liggen, en al helemaal in de winter (dan eet ik graag stamppotjes)

Dit recept is goed voor 2 personen

Wat heb je nodig voor broccoli met spekjes uit de wok?

  • 150 gram gerookte spekreepjes
  • 300 gram broccoli in roosjes
  • 1 (kleine) ui
  • 4 eetlepels oestersaus
  • Woknoodles voor 2 personen
  • Cashewnootjes

Hoe maak je snel roergebakken broccoli en spekjes?

  • Zet de wok op het vuur en bak de spekjes uit
  • Snij ondertussen de broccoli in roosjes, en de ui snipperen
  • Zet een pan op het vuur met water en kook de broccoliroosjes ongeveer 3 a 4 minuten tot ze beetgaar zijn, daarna afgieten even koud water er over en goed laten uitlekken in een vergiet
ik kook de broccoli even voor, anders is het moeilijk om de steeltjes een beetje gaar te krijgen.
ik kook de broccoli even voor, anders is het moeilijk om de steeltjes een beetje gaar te krijgen.
  • Doe de uien in de wok zodra de spekjes lichtbruin beginnen te kleuren
  • Blijf goed omscheppen
  • Dan de broccoli en de oestersaus toevoegen en nog 3 minuten alles “doorwokken”
  • Als laatste voeg ik de woknoodles toe (ik heb woknoodles die je niet voor hoeft te koken maar die meteen zo, hup, in de wok kan doen maar kijk even op het etiket of dat bij jou ook zo is)
  • Schep de roergebakken broccoli met spekjes in 2 diepe kommen en strooi en nog wat gehakte cashewnootjes overheen

Tip: in plaats van oestersaus kan je ook sojasaus gebruiken

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*