Zalmreepjes met pasta en broccoli roerbakken met roomkaassaus

Zalmreepjes met pasta en broccoli roerbakken met roomkaassaus
Zalmreepjes met pasta en broccoli roerbakken met roomkaassaus

Zalm, roomkaas, broccoli en pasta in een lekkere romige saus gemaakt van roomkaas…. Klinkt moeilijk maar dat is absoluut niet het geval. Het is zelfs één van de meest simpele recepten die ik ken. Wil je weten hoe je dit klaar kunt maken? Lees dan snel verder.

Met slecht een paar ingrediënten maak je echt een heerlijke maaltijd klaar uit de wok. Zelf gebruik ik meestal verse pasta voor dit soort gerechten. Die pasta is vaak lekkerder en in ieder geval heel snel klaar.

Dit recept is goed voor 2 personen

Ingrediënten voor zalmreepjes met pasta en broccoli

  • 200 gram verse pasta
  • 250 gram broccoli
  • 1 rode ui
  • 150 gram zalmreepjes
  • Half pakje verse roomkaas met kruiden
  • Beetje olie om mee te wokken
roomkaas met kruiden
roomkaas met kruiden

 

Zo maak je pasta met zalm en broccoli met roomkaas klaar

  • Snij de broccoli in roosjes
  • De rode ui schoonmaken en snipperen
  • kook de roosjes broccoli kort (minuut of 3) in kokend water
  • schep de roosjes uit de pan en kook daarna de pasta gaar in dit water
zeker droge pasta even afwegen anders maak je vast veel te veel
zeker droge pasta even afwegen anders maak je vast veel te veel
  • verhit de wok met wat olie er in
  • roerbak de rode ui en schep als de ui lichtbruin begint te worden de zalm erbij
  • daarna voeg je de broccoliroosjes toe en wok alles ongeveer 4 a 5 minuten
  • giet de pasta af als die gaar is en vang een bekertje kookvocht op
  • doe de pasta ook in de wok
  • nu de roomkaas met kruiden toevoegen en rustig de roomkaas laten smelten
  • als je de saus te stevig is naar jouw smaak dan een klein beetje kookvocht toevoegen tot je de juiste dikte van de roomsaus te pakken hebt

Dit is een heel makkelijk en smakelijk recept voor zalmreepjes met broccoli en pasta uit de wok met heel eenvoudig roomsausje. Veel plezier en als je lekkere varianten weet: laat dan hieronder even een reactie achter!

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*