Broccoli met Boursin en spekjes

Broccoli met Boursin
Broccoli met Boursin

Met Boursin maak je eigenlijk alles lekker. Sommige kinderen staan niet te springen bij broccoli, maar met pasta en Boursin cuisine lusten ze het ineens wel. Ik maak er gewoon dankbaar gebruik van. Misschien niet supercreatief, maar hé ze eten wel lekker een bordje broccoli op. Ik zeg: gewoon doen.

Ik maak dit gerecht meestal met tagliatelle. Dat is makkelijk want er staat dan toch al een pan met water op. Ik kook de pasta gaar in een pan, maar ik laat de broccoli ook heel even meekoken in datzelfde water. Met een schuimspaan schep in de broccoli er af na ongeveer 3 minuten. De broccoli is lekker voorgekookt, en snel gaar in de wok.

Wat heb je nodig voor Broccoli met Boursin en spekjes

  • 300 – 350 gram tagliatelle pasta
  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 pakje spekreepjes a 250 gram
  • 1 flinke broccoli
  • 1 potje Boursin Quisine
  • Beetje “gewone” geraspte kaas
Broccoli met tagliatelle Boursin en spekjes

Tagliatelle met broccoli in een romige saus

  • Begin met het uitbakken van de spekjes in een wok of hapjespan
  • Je hebt geen extra vet nodig om in te bakken, de spekjes geven voldoende vet af
  • Snipper de ui en voeg die iets later toe samen met de geperste knoflook
  • Snij ondertussen de broccoli in roosjes
  • Zet een pan water op het vuur voor de tagliatelle
  • Kook de pasta gaar volgens de verpakking en laat de broccoliroosjes 3 minuten meekoken
  • Schep de broccoliroosjes uit de pan en laat ze even uitlekken in een vergiet
  • Doe de roosjes bij de spekjes en roerbak nog een paar minuten
  • Als laatste doe je er een flinke schep Boursin Quisine bij. Hoeveel precies? Geheel naar eigen smaak. Volgens mijn tafelgenoten standaard het hele potje maar met 4 eetlepels kan het ook
  • Giet de pasta af
  • Verdeel de pasta over de borden
  • Schep de Boursin met broccoli saus over de pasta
  • Nog een beetje gewone geraspte kaas over de pastaschotel met broccoli strooien en smullen maar

Dit is een heerlijk basic recept, en ik maak het eerlijk gezegd best vaak.

Variatietip: Ik doe er ook regelmatig gebakken champignons bij.

Omdat we steeds vaker vega eten maak ik soms ook een versie met vegan spekreepjes. De vegan spekjes van AH (let op ze liggen soms bij de vleeswaren!) zijn erg lekker.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*