Broccoli met gehakt en bruine rijst noedels

broccoli met gehakt
broccoli met gehakt

Een heerlijk en simpel gerechtje voor de dagen waarop ik geen zin heb om lang in de keuken te staan en toch wel een beetje gezond wil eten. Ik maak dan broccoli met gehakt en ik doe daar bruine rijst noedels bij.

Handig: Bruine rijstnoedels

Die noedels zijn echt een uitvinding voor mij: ik kan niet zo goed tegen gluten en die kan ik zo mooi vermijden. De noedels heten bruine noedels omdat ze voor de helft van zilvervliesrijst gemaakt zijn. Op de verpakking staat trouwens niet dat het glutenvrij is, maar dat is in mijn geval ook niet nodig. Ik ga niet lekker op gluten, maar echt ziek zal ik er niet van worden. Ik koop ze van het merk fairtrade original. Ze hebben trouwens ook heel lekkere rode curry pasta!

Goed, terug naar de snellen maaltijd met broccoli en gehakt. Wat moet je kopen en hoe maak je het klaar?

broccoli uit de wok met gehakt
broccoli uit de wok met gehakt

Inkopen doen voor gehakt met broccoli:

 • 200 gram rundergehakt
 • 1 flinke stronk broccoli
 • 1 zoete puntpaprika
 • 1 teen knoflook
 • 3 eetlepels ketjap manis (ik ben gek op dikke sojasaus, dat is net even anders, maar dat kan je dus ook gebruiken)
 • Scheutje gembersiroop (niet schrikken als je geen gember lust, gembersiroop is gewoon lekker zoet…. Geen paniek)
 • 1 theelepel sambal badjak
 • Bruine rijst noedels (Fairtrade)

Zo fiks je een snelle broccoli-gehakt schotel

 • Snij de broccoli in roosjes
 • Snij de zoete puntpaprika fijn
 • Breng een pan water aan de kook
 • Doe de rijstnoedels en de broccoliroosjes 2 minuten in het kokende water
 • Giet de pan af, en vis de broccoliroosjes er uit (je kunt ook de roosjes uit de pan scheppen voor het afgieten
 • Zet een wok op het vuur en roerbak het gehakt rul samen met de paprika, knoflook, sambal, ketjap en gembersiroop
 • Doe de broccoli bij het gehakt als het gehakt mooi rul en bruin is
 • Doe de noedels op een bordje en schep het gehakt/broccoli mengsel naast de noedels
 • Kind kan de was doen toch?

Zo maak ik graag een snelle maaltijd klaar. Geen bijzondere ingrediënten, het meeste heb ik standaard in huis. De puntpaprika doe ik er altijd voor de kleur bij, maar met gebakken champignons is dit ook een lekker recept.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*