Broccoli wokken: wel of niet voorkoken?

Broccoli wokken lukt het best met even kort 3 a 4 minuten voorkoken
Broccoli wokken lukt het best met even kort 3 a 4 minuten voorkoken

Kan je broccoli wokken zonder voorkoken? Wat is de beste manier om broccoli te wokken? Op die vragen gaan we je antwoord geven.

De beste manier om broccoli te wokken

Mijn favoriete manier om broccoli te wokken is eerst roosjes snijden, heel kort voorkoken in water, dan afgieten en afspoelen met koud water, uit laten lekken en dan hop…. In de wok

Hoe lang moet je broccoli voorkoken voordat je broccoli gaat wokken?

3 a 4 minuten is al lang genoeg. Na 3 a 4 minuten voorkoken kun je heerlijk gaan wokken met je broccoli. Je broccoli is dan mooi gaar (en toch nog steeds knapperig)

Kan je broccoli wokken zonder voorkoken?

Ja natuurlijk kan dat, je moet alleen wat langer wokken en daardoor gaan er veel voedingsstoffen verloren. Zonde van de vitamines en je tijd. Ik zou dus kiezen voor de variant met voorkoken.

Broccoli wokken lukt het best met even kort 3 a 4 minuten voorkoken
Broccoli wokken lukt het best met even kort 3 a 4 minuten voorkoken

Broccoli stomen in de magnetron

Kun je broccoli ook stomen in de magnetron? Tuurlijk kan dat. Stomen is een heel gezonde bereidingswijze. De makkelijkste manier is om een ovenschaal met deksel te gebruiken. Snij de broccoli in roosjes. Leg de broccoliroosjes in de ovenschaal. Doe er per stronkje 2 a 3 eetlepels water bij. Dan de deksel op de ovenschaal doen en 3 minuten op vol vermogen in de magnetron doen. Even controleren door met een vork in de broccoli te prikken. Nog niet gaar? Dan nog even terug zetten in de magnetron. Iedere magnetron heeft een ander vermogen dus het is eigenlijk een kwestie van even uitproberen. Als de broccoliroosjes beetgaar zijn kun je ze zo serveren of je maakt er een lekkere broccoli wokschotel mee, er staan genoeg lekkere en makkelijke recepten op deze website.

20161115_190354

 

Wat dacht je van broccoli wokken met kip https://www.broccoliwokken.nl/category/broccoli-wokken-met-kip/ of broccoli wokken met biefstuk of runderreepjes? https://www.broccoliwokken.nl/category/broccoli-wokken-met-runderreepjes/

1 Comment

  1. “je moet alleen wat langer wokken en daardoor gaan er veel voedingsstoffen verloren. Zonde van de vitamines en je tijd. Ik zou dus kiezen voor de variant met voorkoken.”

    Nonsense. Juist door het voorkoken verlies je voedingstoffen. Je kookt in water waar voedingstoffen in terecht komen, en dan giet je dit water af: voedingsstoffen verloren. Bij wokken verhit je de broccoli, maar er komt bijna geen water aan te pas en je giet niks af. Alles uit de wok gaat op het bord: geen (of weinig) voedingsstoffen verloren.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*